Descoperă paturile Bonami Selection | Alege-ți patul! →
Până la -13% la produsele Wenko | Economisește azi →
40 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

15 trucuri simple pentru o casă primitoare

Vrei o schimbare? Îți dorești să-ți reamenajezi apartamentul sau casa, dar nu ai un buget mare pentru visul tău? Nu te pierde cu firea! Ți-am pregătit câteva sfaturi despre cum poți să te bucuri de o transformare a decorului de interior fără să te coste o avere. O să descoperi că și cu un buget mic, poți face o mare schimbare.

Sfatul nr. 1: Zugrăvește sau vopsește un perete

Cel mai ușor pas pentru a obține o schimbare semnificativă a decorului de interior este vopsirea pereților. Este trendy să vopsești un perete într-o culoare diferită, în spatele unei comode TV sau a unei canapele. Nu uita că, dacă vrei să mărești vizual o cameră, culorile deschise sunt cele mai potrivite. În caz contrar, poți alege o culoare mai închisă pentru a crea senzația unui spațiu intim.

Nu ai chef să vopsești? Cumpără un tapet cu model interesant și decorează cu el un perete dominant.

Sfatul nr. 2: Adaugă perne decorative pe canapea

Pernele decorative sau fețele de pernă noi schimbă instant aspectul camerei și măresc confortul canapelei. Când le alegi trebuie să ții cont de stilul de amenajare și de culoarea pieselor de mobilier pe care le ai deja în încăpere.

Sfatul nr. 3: Decorează ferestrele cu perdele și draperii

Dacă nu ai perdele sau draperii la ferestre, faci o greșeală, deorece întreaga cameră pare austeră și goală. Pentru vară, atârnă la ferestre perdele din țesături ușoare și naturale, precum inul sau bumbacul. Iarna, le poți schimba cu unele mai groase din catifea.

Aplică vopseaua pe un perete și cu ajutorul unei mistrii

Pernele decorative fac minuni în decorul de interior

Draperiile și perdelele creează o ambianță confortabilă

Sfatul nr. 4: Aranjează masa

Masa de dining poate atrage toate privirile. Cu o față de masă elegantă sau un napron cu model de sezon, o vază cu flori proaspete sau un aranjament floral vei vedea cum iese în relief întreaga zona de dining.

Sfatul nr. 5: Schimbă lenjeria de pat veche cu una nouă

Pentru a schimba atmosfera și în dormitor, o lenjerie de pat nouă este cea mai simplă soluție. Optează vara pentru materiale naturale și care lasă pielea să respire. Bumbacul și inul, de exemplu, sunt ideale, deoarece încălzesc iarna și răcoresc vara și sunt o alegere bună și pentru persoanele alergice. Iarna, sunt de preferat țesături călduroase, precum microfleece și flanelă.

Sfatul nr. 6: Decorațiuni de interior pe care le poți face singur

Dacă nu vrei să dai bani pe decorațiuni, fă-le acasă! Poți picta un tablou dacă ai o pânză și câteva culori acrilice sau pe bază de ulei. Poți, de asemenea, să ieși la o plimbare și să culegi câteva materiale naturale pe drum. Le poți folosi apoi pentru a face o coroniță pentru ușa de la intrare, pentru un aranjament frumos în vază în funcție de sezon sau pentru un suport natural pentru lumânări. Există multe moduri de a face decorațiuni. Inspiră-te din ideile noastre:

Alege suporturi pentru farfurii realizate din materiale naturale

Pentru primăvară și vară, lenjeria de pat cu un motiv floral este potrivită

Crenguțe și decorațiuni din hârtie

Sfatul nr. 7: Adaugă plante de apartament

Fie că sunt în ghiveci sau în vază, florile și plantele sunt un element revitalizant în locuință și purifică aerul. Nu este nevoie să faci din apartamentul tău o junglă, dar prezența lor într-o locuință creează un ambient plăcut și armonios. Florile și plantele trebuie alese cu atenție în funcție de lumină, umiditate, temperatură, de stilul de design, de dimensiunea și forma lor și de nivelul de întreținere. Plantele suculente, cactusul, aloe, ficusul, Yukka, Zamioculcas sau Famioculcas sunt doar câteva dintre plantele de apartament populare. Poți alege plante artificiale care le pot imita perfect pe cele vii, dacă nu ai timp să le îngrijesti și te interesează doar aspectul lor verde.

Sfatul nr. 8: Decorează pereții

Pereții goi au nevoie de atenția ta. Câteva fotografii din albumul de familie în rame interesante fac spațiul să pară mai primitor. Tăblițele decorative sunt la modă și ușor de integrat în locuințele decorate în stil retro, provensal sau scandi. Tăblițele decorative cu mesaje ingenioase și motivaționale aduc un aer jovial în casa ta.

Sfatul nr. 9: Recondiționarea mobilierului

Dă viață mobilierului tău vechi și creează piese originale și inedite. Recondiționarea mobilierului nu trebuie să fie o sarcină dificilă. Ai nevoie doar de o pensulă și vopsea, tapet autoadeziv sau mânere noi.

Florile în vază parfumează frumos decorul interior

Dă o nouă șansă mobilierului vechi

Fii creativ și și creează o galerie de artă acasă

Sfatul nr. 10: Mută mobila

Nu există nicio regulă care să spună că dispunerea mobilierului pe care o ai de câțiva ani în casă este și singura corectă. Chiar și o mică rearanjare, cum ar fi mutarea canapelei într-un unghi diferit, face o mare diferență. Dar nu uita că rearanjarea mobilierului trebuie să aibă sens - dacă o faci doar de dragul schimbării, dar noul aranjament nu este practic, te va enerva în câteva zile.

Sfatul nr. 11: Alege un covor nou

Covoarele moderne nu doar completează perfect spațiul interior, ci au și alte avantaje. De exemplu, datorită proprietăților lor termoizolante, acestea pot economisi la costurile de încălzire și adaugă un plus de confort. Dar asta nu este tot. Un covor izolează fonic și absoarbe praful și alergenii (polen, acarieni) din aerul din încăpere acționând ca un filtru. Citește ghidul nostru despre cum să alegi corect un covor.

Sfatul nr. 12: Pune totul într-o lumină nouă

Un corp de iluminat bine ales are un impact major într-o amenajare. Becurile LED sunt o alegere bună, nu consumă atât de multă energie și sunt perfecte pentru a asigura iluminatul tematic. Poți alege un bec LED pentru veioza practică de pe noptieră sau pentru un lampadar. Iluminatul ambiental se poate realiza foarte simplu cu ghirlande luminoase.

Covoarele reduc concentrația de praf din aerul din încăpere

Mutarea mobilei nu te costă un ban și are un impact vizual enorm

Corpurile de iluminat creează o atmosferă deosebită

Sfatul nr. 13: Mărește vizual spațiul cu o oglindă

Oglinda are uimitoarea calitate de a face o cameră să pară mai mare și, prin reflectarea luminii, mai luminoasă. Oglinzile cu forme organice sunt trendy. Le poți agăța deasupra canapelei, deasupra comodei, pe hol sau lângă masa de dining.

Sfatul nr. 14: Aromaterapia funcționează de minune

Parfumul creează o atmosferă plăcută și îl asociem cu viața de familie și sentimentul de siguranță. Achiziționează un difuzor de calitate sau lumânări parfumate naturale. De fiecare dată când ajungi acasă, vei simți o aromă plăcută, care îți va îmbunătăți starea de spirit și dă un aer personal locuinței tale.

Sfatul nr. 15: Vopsește ușa

Recondiționarea ușilor din lemn este una dintre cele mai ușoare modalități de transformare a locuinței tale. Verifică starea ușii înainte de a merge mai departe. Dacă vopseaua actuală de pe ușă este intactă, fără zgârieturi sau crăpături, este suficient să o revopsești. În majoritatea cazurilor, însă, este nevoie de șlefuirea și vopsirea din nou a ușii.

Parfumul ambiental - parfumul casei tale

Oglinzile cu forme organice sunt în trend

Întrebări frecvente

Cum să creez impresia de un spațiu mai mare?

Dacă vrei să mărești vizual o cameră poți apela la aceste trucuri:

  • Adaugă oglinzi care să reflecte lumina!
  • Renunță la perdele și la covoarele mari!
  • Alege piese de mobiler cu picioare mai înalte!
  • Vopsește pereții în alb!
  • Renunță la accesoriile și decorațiunile de interior cu modele complicate!

Pot să reamenajez apartamentul pe care îl închiriez?

Înainte de a începe reamenajarea unui apartament închiriat, verifică contractul de închiriere. Acesta ar trebui să includă un „acord de modificare" care să stabilească ce schimbări sunt acceptate de proprietar.

Care sunt cele mai ieftine opțiuni de transformare a unei încăperi?

Cea mai ieftină opțiune pentru a-ți transforma apartamentul sunt lucrurile pe care le poți face singur. Așa că mizează pe decorațiuni făcute din flori pe care le poți culege la o plimbare sau pictează un tablou. Dar poți și să muți mobila. Acest lucru te va costa cel mult câteva picături de sudoare.