14% reducere cu codul APRIL14 | Economisește azi →
40 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

17 idei de jocuri și activități pentru teambuilding

Activitățile de teambuilding sunt o modalitate distractivă de a stimula angajații unei companii și de a încuraja colaborarea, comunicarea și productivitatea echipei.

În ultimii ani tot auzim vorbindu-se despre teambuilding, dar... ce este mai exact?
De obicei, teambuilding-ul implică activități distractive care îi ajută pe membrii unei companii să își dezvolte abilitățile sociale, extrem de importante în zilele noastre, cum ar fi: capacitatea de rezolvare a problemelor, adaptabilitatea, automotivarea, abilitățile de comunicare, o bună gestionare și planificare a timpului, comunicarea și încrederea în sine.

Descoperă cele 17 idei de activități pe care ți le-am pregătit pentru un teambuilding memorabil!

Jocurile și activitățile de teambuilding îmbunătățesc comunicarea în cadrul echipelor oricărei companii.

Jocurile și activitățile de teambuilding îmbunătățesc comunicarea în cadrul echipelor oricărei companii.

Jocuri și activitați de teambuilding: #1 - Nodul gordian

Jucătorii trebuie să formeze un cerc stând unul lângă celălalt. Apoi trebuie să închidă ochii și, la comandă, să își plaseze mai întâi mâna stângă în interiorul cercului, încercând să prindă mâna altui jucător. După aceea, ei trebuie să repete același proces cu mâna dreaptă. Odată ce deschid ochii, vor constata că au ambele mâini blocate și au format, cu toți ceilalți participanți, un adevărat nod "uman". Jucătorii vor trebui să încerce să dezlege acest nod trecând pe sub coechipierii lor, întorcându-se și sărind, dar fără să-și desprindă mâinile.

Jocuri și activitați de team building: #2 - Cine sunt eu?

Conceptul este foarte asemănător cu celebrul joc "Ghici cine-i". Se împart cartonașe tuturor membrilor echipei. Pe fiecare dintre aceste cartonașe, jucătorii vor trebui să scrie numele unei celebrități, al unui personaj de basm sau al unui animal. Apoi, ei vor trebui să le schimbe fără să se uite la ele și fiecare va trebui să le lipească pe frunte. În acest moment, jucătorii vor trebui să pună întrebări pentru a obține indicii și a ghici numele de pe cartonașul lipit pe frunte. Poți cumpăra jocul "Ce sunt eu?" chiar aici, la Bonami.

Jocuri și activitați de team building: #3 - Câmpul minat

Pentru acest joc, va trebui să plasați o serie de obstacole într-un spațiu deschis sau într-o cameră mare închisă și să trasați o linie de sosire. Trebuie să formați grupuri în care unul dintre jucători trebuie să fie legat la ochi. Ceilalți doi sau trei membri trebuie să ghideze jucătorul legat la ochi, dându-i indicații până când ajunge la linia de sosire. Primul care ajunge câștigă.

Joc de teambuilding: Ce sunt eu?

Joc de teambuilding: Ce sunt eu?

Distracția este garantată!

Distracția este garantată!

Jocuri și activitați de team building: #4 - Pub quiz

Puteți decide dacă împărțiți grupul în echipe sau dacă fiecare participant va concura individual. Va trebui să identificați conducătorul quiz-ului și, de asemenea, o temă, sau puteți opta oricând să utilizați numeroasele quiz-uri disponibile pe internet. Echipa care are cele mai multe răspunsuri corecte câștigă.

Jocuri și activitați de team building: #5 - Oul zburător

Pentru acest joc, trebuie să formați grupuri de câte trei până la cinci persoane. Fiecare echipă trebuie să primească câte o cutie cu diverse accesorii (burete, paie, bandă adezivă, baloane sau role de hârtie igienică) și un ou crud. Echipele trebuie să construiască câte un dispozitiv de susținere și protecție în jurul oului, și să îl arunce apoi de la înălțimea stabilită. Câștigă echipa care reușește să arunce oul fără să-l spargă.

Jocuri și activitați de team building: #6 - Evadarea

Un joc de evadare este o modalitate excelentă de a testa capacitatea echipelor de a lucra împreună și de a rezolva puzzle-uri. Echipa este închisă într-o cameră cu o sarcină sau un puzzle pe care trebuie să îl rezolve pentru a ieși. Acest joc necesită gândire analitică, lucru în echipă și creativitate. Puteți găsi o varietate de tutoriale pentru jocuri de evadare pe internet.

Jocurile de evadare se pot juca și în aer liber.

Jocurile de evadare se pot juca și în aer liber.

 Alternați activitățile fizice și recreative în jocurile de teambuilding.

Alternați activitățile fizice și recreative în jocurile de teambuilding.

Jocuri și activitați de team building: #7 - Cursa cu obstacole

Pentru această activitate, va trebui să creați o cursă cu obstacole - fie în aer liber, fie în interior, alegerea vă aparține - cu diferite provocări, cum ar fi să treceți pe sub frânghii, să escaladați un zid, să alergați printre anvelope și să săriți peste apă. Fiecare echipă va trebui să alerge împreună ținându-se de mână și toți membrii vor trebui să lucreze împreună pentru a finaliza traseul, ajutându-se reciproc să depășească toate obstacolele. În acest joc, unitatea înseamnă cu adevărat putere: dacă un membru al grupului nu poate continua traseul, întreaga echipă va trebui să abandoneze provocarea.

Jocuri și activitați de team building: #8 - Spune o poveste

Așezați-vă împreună cu colegii într-un cerc și spuneți o poveste, începând cu sfârșitul. De exemplu, ați putea spune: "Și apoi a căzut la pământ". Fiecare participant ar trebui să contribuie cu maximum două propoziții fiecare pentru a construi întreaga poveste.

Jocuri și activitați de team building: #9 - Cu mâinile legate

În acest joc, partenerii vor avea mâinile legate și vor trebui să îndeplinească o serie de sarcini. De exemplu, ar putea trebui să împacheteze un cadou, să umple un pahar cu apă sau să construiască o structură cu Lego, tot cu mâinile legate. Pentru a face provocarea și mai complexă, vă sugerăm să stabiliți o numărătoare inversă. Cine va reuși să bată recordul?

Un teambuilding de succes creează conexiuni și amintiri plăcute.

Un teambuilding de succes creează conexiuni și amintiri plăcute.

Nu lipsesc nici băuturile răcoritoare.

Nu lipsesc nici băuturile răcoritoare.

Jocuri și activitați de team building: #10 - Vânătoarea de comori

Dacă sunteți în căutarea unui mod inedit de a vă consolida spiritul de echipă, atunci acest joc de teambuilding este potrivit pentru voi. Vânătoare de comori/Treasure Hunt este un joc GPS în care echipele pornesc într-o călătorie în care trebuie să lucreze împreună pentru a depăși capcanele și a găsi treptat toate comorile ascunse.

Jocuri și activitați de team building: #11 - Emoji story

Creați o listă de emoticoane care să descrie o poveste, o situație la locul de muncă, un anumit rol sau o poziție în cadrul companiei etc. Împărțiți echipa în grupuri mai mici și cereți fiecărui grup să identifice ce reprezintă emoticoanele. Acest joc încurajează creativitatea, munca în echipă și, desigur, dezvăluie cât de atenți sunt participanții.

Jocuri și activitați de team building: #12 - Jenga

Jenga este un joc în care se construiește un turn din blocuri de lemn, aranjând trei blocuri pe rând și alternând direcția rândurilor. Scopul este de a elimina blocurile din rândurile de jos și de a crea noi rânduri în partea de sus. Echipa trebuie să reușească să îndepărteze și să stivuiască blocurile din lemn fără să prăbușească întregul turn. Echipa care îl dărâmă pierde.

Acesta este un joc care necesită ca întreaga echipă să gândească foarte atent și să comunice eficient.

Colegii de birou își exersează abilitățile de comunicare.

Colegii de birou își exersează abilitățile de comunicare.

Jocurile de societate sunt mereu apreciate.

Jocurile de societate sunt mereu apreciate.

Jocuri și activitați de team building: #13 - Turneu de fotbal de masă

Un mare clasic al activităților de echipă: turneul de fotbal de masă. Formați perechile care se vor întrece sau lăsați șansa să le decidă, trăgând la sorți numele de pe bilețele dintr-o pălărie. Să înceapă provocarea!

Jocuri și activitați de team building: #14 - Seară de film

Până acum, am propus multe jocuri care necesită atât efort fizic, cât și mental, dar este timpul să vă propunem o activitate mult mai relaxantă și mai puțin solicitantă: o seară de film! Gustările, popcornul și băuturile răcoritoare sunt o obligatorii. Vă sugerăm între trei și cinci seriale TV și filme, dar lăsați colegii să voteze pentru favoritul lor!



SFAT Bonami:
Glamping pentru team building? Căutați o cazare specială care va cuceri pe toată lumea cu atmosfera sa fermecătoare și natura înconjurătoare!
Turneul de fotbal de masă este în topul preferințelor.

Turneul de fotbal de masă este în topul preferințelor.

Cei mai puțin activi preferă o seară de film.

Cei mai puțin activi preferă o seară de film.

Jocuri și activitați de team building: #15 - Două adevăruri și o minciună

Pentru acest joc toți membrii echipei stau într-un cerc și trebuie să împărtășească pe rând trei informații despre ei. Una dintre aceste informații este falsă, iar ceilalți jucători vor trebui să descopere minciuna. Veți descoperi multe detalii interesante și amuzante despre colegii voștri!

Jocuri și activitați de team building: #16 - Desenul orb

Împărțiți-vă echipa în perechi și oferiți fiecăreia dintre ele o imagine. Un membru al fiecărei perechi va trebui să descrie imaginea partenerului său fără a dezvălui ce reprezintă, în timp ce celălalt va trebui să o deseneze pe baza descrierii furnizate. Fiecare pereche va trebui să demonstreze abilități excelente de comunicare verbală și vizuală pentru a câștiga provocarea.

Jocuri și activitați de team building: #17 - Secret Santa

Tot ce trebuie să faceți este să scrieți numele fiecărui coleg pe o bucată de hârtie și să o împăturiți. Puneți hârtiile într-o pălărie sau într-o cutie, de exemplu, amestecați-le și fiecare va trebui să extragă un nume. Sarcina este să cumpere un cadou de Crăciun pentru persoana al cărei nume l-au extras. Este de la sine înțeles că nu trebuie să dezvăluie numele. În ziua cadourilor, fiecare participant își va deschide cadoul și va ghici, sau nu, cine este „Secret Santa".



SFAT Bonami:
Organizați o după-amiază de teambuilding după serviciu sub forma unui picnic. V-am pregătit aici câteva sfaturi pentru locații interesante.
De Crăciun, jucați rolul lui Secret Santa.

De Crăciun, jucați rolul lui Secret Santa.

Întrebări frecvente

Care este importanța teambuilding-ului?

Activitățile de team building sunt o modalitate eficientă de a stimul angajații și de a consolida spiritul de echipă. În același timp, acestea ajută la crearea unui mediu de lucru pozitiv și sporesc motivația membrilor echipei. Noi recomandăm să planificați un teambuilding cel puțin o dată sau de două ori pe an din mai multe motive:

  • Este o ocazie excelentă de a socializa, de a consolida sau de a crea noi legături și de a promova colaborarea.
  • Poate contribui la îmbunătățirea performanței echipei voastre.
  • Prin activitățile de teambuilding, membrii echipei înțeleg mai bine care le sunt interesele, punctele forte și chiar slăbiciunile.
  • Jocurile și alte activități distractive creează o legătură între participanți și le stimulează creativitatea și productivitatea.
  • Stimulează relaxarea, deoarece toată lumea se simte în largul ei.
  • Este o modalitate eficientă de a îmbunătăți comunicarea între membrii echipei.

Cum organizăm un teambuilding de succes?

Cheia formării cu succes a unei echipe constă în petrecerea timpului împreună în afara mediului de lucru. Acesta este un aspect foarte important, deoarece permite creierului nostru să se "deconecteze" complet de la responsabilitățile, presiunile și grijile asociate rutinei de lucru, permițându-ne să ne bucurăm pe deplin de aceste momente de socializare cu colegii noștri.

Activitățile trebuie să fie distractive și, în același timp, să contribuie la dezvoltarea sau consolidarea competențelor de comunicare. Din acest motiv, vă sugerăm să creați un program care să includă sarcini obligatorii, dar și momente de petrecere a timpului liber, lăsând loc pentru simple discuții în companie.

Implicați cât mai mulți colegi în planificarea activităților de teambuilding. În acest fel, aceștia se vor simți incluși încă de la început și vor fi, de asemenea, mai motivați să participe la jocurile planificate.

Asigurăți-vă că alternați în program activitățile motrice, creative și recreative. Și nu uitați că teambuilding-ul trebuie să fie o activitate opțională: nu este nimic mai rău decât să ne obligăm colegii să ia parte la ea.