-15 % folosind codul CRACIUN15 | Economisește azi →
Reduceri | Economisește până la 50% →
40 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum ștergi corect praful

Beáta Vaňková
Beáta Vaňková
Bonami Blogger

Este bine știut că praful din casă poate provoca alergii severe. În fiecare zi, praful se depune pe covoare, perdele, mobilă și pat și, de îndată ce a fost șters, începe să se formeze un nou strat.

Din nefericire, nu există nicio modalitate de a scăpa definitiv de praf, dar putem să îl eliminăm la minimum, cel puțin. Iată cum să procedezi:

De unde vine praful

Praful este o particulă care conține mucegai, bacterii, polen, acarieni și alte substanțe nedorite. Acesta poate fi creat în interiorul locuințelor noastre sau poate veni din exterior prin ventilația ferestrelor. Unele particule sunt create direct de către oameni sau animale. Printre acestea se numără pielea moartă, blana de animal sau păr. Polenul care plutește în aer provoacă alergii severe.

Cu ce ștergem praful

Cel mai bun mod de a șterge eficient praful este cu cârpe din microfibră, care au o capacitate de absorbție mare și nu lasă pete sau dungi pe mobilă după ștergere. Folosește un aspirator sau un pămătuf pentru zonele greu accesibile sau pentru obiectele în care nu poți folosi apa. Șterge praful întotdeauna de sus în jos astfel încât praful de pe mobilier să nu cadă pe podeaua deja curățată.

Cum scapi de praf în apartament

Curățare umedă

Nu șterge niciodată praful cu o cârpă uscată care nu reține praful. Cârpa trebuie să fie umedă, dar nu prea mult, pentru a nu lăsa pete pe mobilier. Se aplică atât la ștergerea prafului de pe mobilă, cât și la ștergerea podelelor.

Aspiră în mod regulat

Mochetele absorb mult praf, pe care trebuie să-l aspiri în mod regulat. O soluție mult mai practică este de a alege covoare și traverse, deoarece pot fi aspirate mai ușor sau chiar spălate.

Nu trebuie să uiți nici de canapea. Praful se depune adesea în pliurile sale. Dacă ești în căutarea unei canapele noi și ești alergic la praf, alege o canapea din piele. Praful nu se lipește de ea la fel de mult. De asemenea, poți opta pentru curățarea profesională a canapelelor.

Spală mai des accesoriile textile

Accesoriile textile, cum ar fi perdelele, draperiile, păturile sau pernele, pot crea o atmosferă confortabilă, dar pot, de asemenea, să vă transforme casa într-un rezervor de praf. Textilele sunt locul unde se depune cea mai mare parte a prafului. Așadar, spală păturile și pernele decorative o dată la 14 zile.

Nu uita de pat

Petrecem mult timp în pat, așa că ar trebui să ai grijă de el. Cel puțin o dată pe săptămână, scutură bine pilota și pernele. Dacă este posibil, scutură-le pe balcon sau fereastră. De asemenea, schimbă lenjeria de pat în mod ideal o dată pe săptămână.

SFAT! Știai că lenjeriile de pat din in resping praful? Dacă suferi de alergii, alege-le pentru dormitor!