Această tigaie din gama Ducto de la marca germană ELO este fabricată din aluminiu de înaltă calitate cu o suprafață antiaderentă, care vă permite să preparați mâncărurile preferate folosind un minim de grăsime. Nu numai că rezistă la temperaturi de până la 180°C, dar este și foarte ușor de curățat.
Cu o manipulare și o întreținere corespunzătoare, vă va servi pentru o perioadă lungă de timp.
- Înainte de prima utilizare, verificați partea inferioară a vaselor de gătit și a plitei pentru murdărie, autocolante și denivelări. Curățați mai întâi noul vas de gătit cu apă caldă și un lichid de spălat vase obișnuit, apoi fierbeți-l de 2-3 ori. Apoi se usucă bine.
- Atunci când gătiți, utilizați numai ustensile de gătit din plastic sau lemn rezistente la căldură.
- În ceea ce privește îngrijirea, acest material poate fi curățat cu ușurință cu un burete sau o perie de spălat și orice detergent obișnuit. Pentru murdăria mai încăpățânată, vă recomandăm să o lăsați la înmuiat o perioadă mai lungă de timp. Nu folosiți obiecte ascuțite pentru curățare, chiar dacă sunt foarte murdare. Calcarul poate fi apoi îndepărtat cu oțet. Vasele pot fi spălate și în mașina de spălat vase. Este posibil, dar acest lucru va afecta într-o oarecare măsură proprietățile antiaderente.
- Sfat de gătit care economisește energie: Folosiți energia în mod eficient alegând zona de gătit care se potrivește cel mai bine dimensiunii vasului/ cratiței, fără a fi prea mare. Folosiți întotdeauna o zonă de gătit care să se potrivească cu dimensiunea vasului de gătit. Dacă este posibil, folosiți un capac atunci când gătiți și așezați vasul în centrul zonei de gătit.
- Este bine de știut: Conexiunile înșurubate se pot slăbi în timp. Cu toate acestea, ele pot fi strânse cu ușurință cu o șurubelniță standard.
- Asigurați-vă că vasele de gătit goale nu se supraîncălzesc (cu excepția cazului în care conțin alimente), deoarece acest lucru poate deteriora suprafața antiaderentă. În același timp, lichidul nu trebuie să se evapore niciodată complet. Dacă vasul de gătit se supraîncălzește în continuare, aerisiți bine încăperea.
- Mânerele și mânerele care nu sunt fabricate din plastic se pot supraîncălzi. Utilizați întotdeauna mănuși de bucătărie sau mănuși similare și nu lăsați niciodată vasele de gătit fierbinți nesupravegheate. Capacele din sticlă sunt rezistente la căldură doar până la 180 °C, iar piesele din plastic doar până la 150 °C. Acestea nu trebuie folosite în cuptor. Produsul nu este potrivit pentru prăjire.
- Vă rugăm să rețineți că grăsimile și uleiurile nepotrivite vor arde la o temperatură prea ridicată și vor lăsa pe vasele de gătit depuneri negre care sunt greu de îndepărtat și afectează negativ proprietățile antiaderente. Untul și margarina conțin apă, sare și proteine din lapte și, prin urmare, se aprind rapid. Prin urmare, acestea sunt potrivite doar pentru gătit la temperaturi medii de până la 160 °C. Uleiul, grăsimile normale, untul clarificat și grăsimea de unt pură (fără apă și aditivi) pot fi încălzite până la 220 °C și, prin urmare, sunt potrivite pentru toate alimentele prăjite care nu necesită temperaturi de gătire excesive. Grăsimile vegetale solidificate încep să se supraîncălzească la 280 °C și, prin urmare, sunt deosebit de potrivite pentru prăjirea la temperaturi ridicate de până la 250 °C.