2 porții, preparare 15-20 minute
1. Încălzește 4 felii de pâine în prăjitorul de pâine
2. Când sunt gata unge-le pe o parte cu muștar.
3. Pune brânza, feliile de pară, rucola pe două dintre ele și apoi acoperă-le cu celelalte felii de pâine.
4. Unge cu unt feliile de pâine pe deasupra și pune-le în aparatul de sandvich sau pe un grătar încins, până când devin aurii, timp de aproximativ 2 minute.
Servește apoi cu o salată de legume de sezon.
Aceste brioșe cu mere vor înlătura preconcepția că un mic dejun sănătos și dulce este doar din fulgi de ovăz cu iaurt și fructe. În timp ce făina de spelta adaugă o aromă inconfundabilă și carbohidrați, ouăle și smântâna sunt o sursă de proteine și grăsimi.
Timp de preparare și coacere 30-40 minute
½ ceașcă ulei vegetal
1. Preîncălzește cuptorul la 180 °C și tapetează o formă de brioșe cu hârtie pentru brioșe.
2. Pregătește mai întâi crumble-ul. Într-un bol, amestecă ovăzul, făina, zahărul, scorțișoara și untul tăiat în bucăți mai mici.
3. Curăța coaja și miezul merelor și taie-le în cubulețe.
4. Cu un robot de bucătărie, bate ouăle și zahărul până când se omogenizează. Se adaugă treptat uleiul, laptele și smântâna.
5. Într-un bol, amestecă făina, praful de copt, scorțișoara și un vârf de cuțit de sare.
6. Se mixează cele două amestecuri până se obține un aluat omogen și se adaugă merele tocate. Folosind o lingură, transferă aluatul în forma pregătită. Se presară toppingul de crumble (firimituri) și se introduce în cuptorul preîncălzit. Brioșele se coc până când devin aurii, 20-25 de minute.
Dacă vrei un mic dejun sănătos și super rapid, un smoothie este alegerea evidentă. Dar nu trebuie să te mulțumești doar cu fructe. Pentru a te simți sătul mai mult timp, din smoothie nu ar trebui să lipsească proteinele, cum ar fi sub formă de iaurt grecesc sau lapte de ovăz.
2 porții, timp de preparare: 10 minute
1. Curăță și taie fructele în bucăți mai mici.
2. Pune-le într-un mixer vertical cu zeama de lămâie și laptele vegetal.
3. Amestecă până la omogenizare și servește smoothie-ul în pahare înalte.
Laptele de migdale este mai puțin caloric decât laptele de vacă, iar consistența sa este potrivită pentru diluarea băuturii. Laptele de ovăz, pe de altă parte, ajută la îngroșarea smoothie-ului.
.
Un mic dejun sănătos îi va oferi organismului tău suficientă energie pentru a-ți începe ziua. Pentru a te asigura că nu îți va fi foame prea curând, micul dejun trebuie să conțină un amestec echilibrat al tuturor macronutrienților - proteine, carbohidrați și grăsimi. Așa că nu ezita să pui câte puțin din toate în farfurie. Și nu uita de câteva fructe sau legume.
Cheia pentru un mic dejun sănătos nu o reprezintă doar alegerea fructelor exotice, dimpotrivă. Alege alimente locale și de sezon și savurează micul dejun în liniște alături de cei dragi! Acordă timp organismului tău pentru a digera și vei fi mai receptiv la senzația de sațietate!
Mic dejun savuros
Mic dejun dulce
Fotografie: Kitchen Story