Black Friday | Până la -60% la peste 40 000 de produse →
Black Friday | Reduceri noi în fiecare zi →
40 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum se păstrează dulciurile proaspete până la Crăciun

Te întrebi cum să păstrezi proaspete dulciurile făcute de tine în casă? Ți-am pregătit câteva sfaturi despre cum să depozitezi fursecurile, cornulețele, turta dulce, rulourile, biscuiții de casă sau prăjiturile fără coacere în cutii și borcane.

Cu recipientele potrivite, dulciurile rămân proaspete până la servirea lor pe masa de Crăciun.

Citește ce greșeli să eviți și cum să alegi cutiile potrivite pentru toate prăjiturile.

Cum se păstrează dulciurile de Crăciun: bezele, fursecuri și turta dulce

Cutiile din carton tapetate cu șervețelele sunt ideale pentru a păstra aceste prăjituri de Crăciun.

Cutiile din carton sunt potrivite în special pentru depozitarea turtei dulci, covrigilor și fursecurilor linzer sau cornulețelor cu nucă și vanilie.

Depozitează-le într-o cameră răcoroasă și întunecoasă sau pe balcon. Ai grijă însă la fluctuațiile de temperatură, acestea nu sunt de bun augur pentru prăjituri. Dacă plouă, ține cutia de dulciuri într-o cameră răcoroasă și uscată.

Pe de altă parte, într-un loc perfect uscat poți păstra în pungi de hârtie și bezelele. Bezelele stau foarte bine și in cutii ermetice, dar important este să nu stea într-un spațiu cu umezeală pentru că altfel se vor înmuia.

Tip: Prepari turtă dulce în ultimul moment? Adăugă un măr feliat în cutia în care o depozitezi pentru ca textura ei să se înmoaie. Mărul nu trebuie însă să atingă preparatele.

Cum se păstrează dulciurile de Crăciun: fursecurile linzer și biscuiții

În mod ideal, depozitează dulciurile care sunt mai sensibile la umiditate și la schimbările de temperatură în cutii metalice sau din plastic, tapetate cu șervețele.

Păstrează biscuiții de casă în cutii metalice, într-o cameră răcoroasă și întunecată - de exemplu, un hol, o cămară sau o verandă. Astfel vor rămâne crocanți și gustoși.

Se depozitează în frigider toate preparatele umplute cu cremă, în cutii de plastic ermetic închise, astfel încât să nu se umezească și să nu absoarbă mirosurile de la alte alimente.

Tip: Se lasă prăjiturile să se răcească complet înainte de a fi depozitate.

Cum se păstrează dulciurile de Crăciun: bomboane raw vegane și dulciuri fără coacere

Dulciurile necoapte sunt adesea mai sensibile la depozitare, deoarece pot conține ingrediente crude sau alte ingrediente umede. Prin urmare, depozitează-le într-un recipient etanș acoperit cu folie alimentară.

Se depozitează de preferat în frigider. Dulciurile fără coacere au de obicei un termen de valabilitate mai scurt decât cele coapte. Încearcă să le consumi în termen de 2-3 zile, în funcție de ingredientele folosite.

Acest mode de depozitare este recomandat pentru bile (bomboane) din fructe uscate, cuiburi de viespi, trufe de ciocolată etc.

Tip: Câteva picături de alcool vor ajuta la conservare și vor oferi bomboanelor raw un termen de valabilitate mai lung.

Întrebări frecvente

Cât timp rămân proaspete diferitele tipuri de dulciuri?

Fursecurile și cornulețele cu nucă și vanilie simple: Acestea pot rezista chiar până la 3 săptamâni dacă sunt depozitate corespunzător în cutii ermetice.

Prăjiturile cu umplutură sau cremă: Rezistă de obicei 3-7 zile la frigider.

Deserturile congelate: Pot rezista chiar până la 6 luni în congelator fără a-și pierde calitatea.

Cum se păstrează corect cozonacul și fursecurile în apartament?

Cozonacul se poate păstra proaspăt chiar și o săptămână dacă îl împachetezi în folie alimentară. O altă soluție este să îl înfășori în hârtie și apoi să îl pui la rece într-o pungă din plastic.

Păstrarea dulciurilor de Crăciun în apartament într-un mediu prea cald le poate face să se strice rapid, așa că este important să găsești un loc răcoros. Recipientele sigilate necorespunzător duc la întărirea fursecurilor și biscuiților de Crăciun. Iar dacă depozitezi diferite tipuri de fursecuri împreună, există riscul de a le amesteca aromele. Prin urmare, folosește o cutie sau un recipient diferit pentru fiecare tip.

Cum se păstrează dulciurile fără gluten?

Pentru a evita contaminarea cu gluten, depozitează preparatele fără gluten separat de alte tipuri de dulciuri, dacă ai și produse din făină obișnuită.

Cum să folosești dulciurile neconsumate de Crăciun?

Fursecurile, biscuiții sau cornulețele cu vanilie rămase pot fi folosite, de exemplu, în deserturi precum tiramisu sau pentru alte prăjituri, zdrobite ca bază sau pentru ornare. O altă opțiune este să le congelezi. Cu toate acestea, reține că numai preparatele fără cremă se pot congela.

Cât timp rezistă prăjiturile cu cremă de unt?

Prăjiturile cu cremă se păstrează aproximativ 5 zile într-un recipient ermetic în frigider. Dacă ai de gând să păstrezi dulciurile pentru o perioadă mai lungă de timp, este mai bine să le prepari fără cremă și să le umpli chiar înainte de servire.