Te întrebi cum să păstrezi proaspete dulciurile făcute de tine în casă? Ți-am pregătit câteva sfaturi despre cum să depozitezi fursecurile, cornulețele, turta dulce, rulourile, biscuiții de casă sau prăjiturile fără coacere în cutii și borcane.
Cu recipientele potrivite, dulciurile rămân proaspete până la servirea lor pe masa de Crăciun.
Citește ce greșeli să eviți și cum să alegi cutiile potrivite pentru toate prăjiturile.
Cutiile din carton tapetate cu șervețelele sunt ideale pentru a păstra aceste prăjituri de Crăciun.
Cutiile din carton sunt potrivite în special pentru depozitarea turtei dulci, covrigilor și fursecurilor linzer sau cornulețelor cu nucă și vanilie.
Depozitează-le într-o cameră răcoroasă și întunecoasă sau pe balcon. Ai grijă însă la fluctuațiile de temperatură, acestea nu sunt de bun augur pentru prăjituri. Dacă plouă, ține cutia de dulciuri într-o cameră răcoroasă și uscată.
Pe de altă parte, într-un loc perfect uscat poți păstra în pungi de hârtie și bezelele. Bezelele stau foarte bine și in cutii ermetice, dar important este să nu stea într-un spațiu cu umezeală pentru că altfel se vor înmuia.
Tip: Prepari turtă dulce în ultimul moment? Adăugă un măr feliat în cutia în care o depozitezi pentru ca textura ei să se înmoaie. Mărul nu trebuie însă să atingă preparatele.
În mod ideal, depozitează dulciurile care sunt mai sensibile la umiditate și la schimbările de temperatură în cutii metalice sau din plastic, tapetate cu șervețele.
Păstrează biscuiții de casă în cutii metalice, într-o cameră răcoroasă și întunecată - de exemplu, un hol, o cămară sau o verandă. Astfel vor rămâne crocanți și gustoși.
Se depozitează în frigider toate preparatele umplute cu cremă, în cutii de plastic ermetic închise, astfel încât să nu se umezească și să nu absoarbă mirosurile de la alte alimente.
Tip: Se lasă prăjiturile să se răcească complet înainte de a fi depozitate.Dulciurile necoapte sunt adesea mai sensibile la depozitare, deoarece pot conține ingrediente crude sau alte ingrediente umede. Prin urmare, depozitează-le într-un recipient etanș acoperit cu folie alimentară.
Se depozitează de preferat în frigider. Dulciurile fără coacere au de obicei un termen de valabilitate mai scurt decât cele coapte. Încearcă să le consumi în termen de 2-3 zile, în funcție de ingredientele folosite.
Acest mode de depozitare este recomandat pentru bile (bomboane) din fructe uscate, cuiburi de viespi, trufe de ciocolată etc.
Tip: Câteva picături de alcool vor ajuta la conservare și vor oferi bomboanelor raw un termen de valabilitate mai lung.
Fursecurile și cornulețele cu nucă și vanilie simple: Acestea pot rezista chiar până la 3 săptamâni dacă sunt depozitate corespunzător în cutii ermetice.
Prăjiturile cu umplutură sau cremă: Rezistă de obicei 3-7 zile la frigider.
Deserturile congelate: Pot rezista chiar până la 6 luni în congelator fără a-și pierde calitatea.
Cozonacul se poate păstra proaspăt chiar și o săptămână dacă îl împachetezi în folie alimentară. O altă soluție este să îl înfășori în hârtie și apoi să îl pui la rece într-o pungă din plastic.
Păstrarea dulciurilor de Crăciun în apartament într-un mediu prea cald le poate face să se strice rapid, așa că este important să găsești un loc răcoros. Recipientele sigilate necorespunzător duc la întărirea fursecurilor și biscuiților de Crăciun. Iar dacă depozitezi diferite tipuri de fursecuri împreună, există riscul de a le amesteca aromele. Prin urmare, folosește o cutie sau un recipient diferit pentru fiecare tip.