Descoperă paturile Bonami Selection | Alege-ți patul! →
40 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Pregătirea pentru Crăciun
pe săptămâni

Doar gândul la câte lucruri ai de făcut înainte de Crăciun te stresează? Anul acesta, ar putea fi diferit. Cum procedezi? Planifică pe etape tot ceea ce trebuie să faci până la Crăciun. Astfel, eviți febra Crăciunului, nu uiți nimic important și, în sfârșit, te vei bucura de Crăciun așa cum ți-ai dorit dintotdeauna.

Sfaturile noastre și o listă de sarcini practică vor garanta că pregătirea pentru Crăciun este la fel de simplă ca decorarea caselor din turtă dulce.
Ești pregătit să te bucuri în liniște de Crăciun?

O planificare atentă îți permite să te ocupi de pregătirile de Crăciun fără stres

Pregătiri de Crăciun: ultima săptămână din noiembrie
(24-30 noiembrie)

Știi secretul celor care se descurcă foarte bine cu toate pregătirile de Crăciun? Ei le încep în ultima săptămână din noiembrie! Nu te lăsa intimidat de comentariile familiei și ale colegilor care spun că exagerezi. Dimpotrivă. Mai este exact o lună până la Crăciun - momentul potrivit pentru a începe treptat. Ce poți să faci în ultima săptămână din noiembrie?

  • Stabilește un buget și fă lista de cadouri de Crăciun.
  • Caută rețetele pentru prăjiturile pe care vrei să le faci anul acesta de Crăciun și cumpără ingredientele uscate și uleiul.
  • Cumpără sau realizează o coroniță și un calendar de Advent.
  • Scrie-i lui Moș Crăciun și lasă o scrisoare la fereastră.
  • Cumpără cadourile de Moș Nicolae pentru copiii tăi.

Pregătiri de Crăciun: prima săptămână din decembrie
(1-7 decembrie)

Ce bine când nu alergi peste tot după coronițe sau calendare de Advent epuizate sau la prețuri exagerate, nu-i așa?

  • Aprinde pe 1 decembrie prima lumânare de pe coronița de Advent.
  • Caută cutiile cu decorațiuni mai vechi și alege tema și culorile pentru decorul de Crăciun pe care vrei să le folosești anul acesta.
  • Poți prepara deja turta dulce deoarece se păstrează bine în cutii metalice sau borcane până la Crăciun.
  • Agață luminițele de Crăciun pe balcon, terasă sau grădină și găsește locul perfect pentru Statueta cu Nașterea lui Iisus.
  • Dacă vrei un brad artificial de Crăciun acum este timpul să îl alegi.
  • Cumpără o Poinsettia (cunoscută și sub numele de Crăciuniță, Floarea Crăciunului sau Steaua Crăciunului) în ghiveci, crenguțe de vâsc și ornamente noi de Crăciun.

Pregătiri de Crăciun: a doua săptămână din decembrie
(8-14 decembrie)

Casa este deja decorată și gata de Crăciun. Așa că bucură-te relaxându-te și petrecând timp cu familia ta.

  • Aprinde a doua lumânare de pe coronița de Advent pe 8 decembrie.
  • Cumpără și împachetează cadourile de Crăciun.
  • Împarte-ți curățenia generală de Crăciun în două etape și implică întreaga familie. Prima etapă de curățenie generală: living, dormitor, birou
  • Planifică vizitele familiei și prietenilor din zilele de Crăciun: cine și când vine la tine acasă sau unde și în ce zi vei merge tu în vizită.
  • Vizitează târgul de Crăciun din centru.

Un sfat extra: Te întrebi unde să ascunzi cadourile de Crăciun? O valiză de călătorie, o cutie etichetată „produse de curățenie” sau poate raftul de sus al unui dulap sau un coș de rufe vor servi ca o super ascunzătoare pentru cadourile deja împachetate.

Pregătiri de Crăciun: a treia săptămână din decembrie
(15-21 decembrie)

Se apropie Ajunul Crăciunului și, în timp ce alții intră în panică din cauza lipsei cadourilor, tu le ai chiar și împachetate.

  • Pe 15 decembrie, aprinde a treia lumânare de pe coronița de Advent.
  • Dacă vrei să ai un brad natural împodobit în Ajunul Cărciunului, este momentul să îl cumperi în această săptămână
  • A doua etapă de curățenie: camera copiilor, bucătăria, baia.
  • Poți coace fursecurile sau dulciurile de Crăciun care nu trebuie să stea la frigider.
  • Cumpără ingredientele pentru salata boeuf, varza pentru sarmale, carnea, legumele și fructele pentru masa de Crăciun.
Știai că toate produsele etichetate cu acest BRĂDUȚ au garantată livrarea până la Crăciun?

Pregătiri de Crăciun: a patra săptămână din decembrie
(22-28 decembrie)

Moș Crăciun este pe punctul de a bate la ușă și tu ești pregătit. IÎn cazul în care nu ai terminmat tot ce ți-ai propus, nu-ți face griji. Nu ești singurul din lume. Cozonacul și sarmalele de Crăciun vor fi la fel de gustoase chiar dacă nu ai avut timp să ștergi toate geamurile de la ferestre.

Un sfat extra: Încearcă anul acesta pocnitorile festive (Crackers) cu surprize de Crăciun și invitații tăi se vor distra garantat.

Întrebări frecvente

Ce cadouri de Crăciun pot să ofer dacă am un buget mic?

Încearcă să faci tu cadouri de Crăciun. Nu doar că vei economisi bani, dar vei oferi cadouri cu adevărat unice. Prepară biscuiți, fursecuri sau dulceață de casă și oferă-le în borcane frumoase. Croșetează un semn de carte sau tricotează un fular. Dacă ai un marker permanent pentru ceramică, poți scrie un mesaj personalizat pe o cană și să o oferi persoanei dragi.

Când împachetăm cadourile de Crăciun?

Împachetează cadourile cu mult timp înainte pentru a evita stresul de ultim moment. În mod ideal, acest lucru ar trebui să se întâmple cu cel puțin o săptămână înainte de Crăciun. Asigură-te că ai toate materialele necesare pentru împachetare. Dacă descoperi că îți lipsește ceva, vei avea suficient timp să le cumperi.

Când să cumpăr un brad natural pentru Crăciun?

Brazii sunt tăiați în aceeași perioadă și se vând de la sfârșitul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie. Tot atunci ai și posibilitatea de a alege cele mai frumoase exemplare. Dacă lași arborele să se aclimeteze pe balcon sau în garaj eviți uscarea sau căderea acelor. Dacă vrei să păstrezi bradul proaspăt cât mai mult timp posibil, este ideal să îl pui într-un suport pe care să îl completezi cu apă în fiecare zi.

Cum să evit febra Crăciun?

Fă-ți o listă în avans cu toate cadourile, cumpărăturile și activitățile pe care vrei să le faci înainte de Crăciun. Implică toți membrii familiei la curățenia generală sau decorarea casei. Dar cel mai important este să apreciezi adevărata esență a Crăciunului. Nu lăsa pe nimeni să îți fure Crăciunul! Fii alături de familie și prieteni, respectă tradițiile de Crăciun și concentrează-te pe ceea ce îți aduce bucurie și liniște!