Unge forma de copt cu unt și pudrează cu făină.
Într-un bol pune gălbenușurile, oul, coaja rasă de lămâie și zahărul. Se încălzește bolul în baie de apă deasupra unei cratițe cu apă fierbinte și se amestecă până când amestecul ajunge la 55°C.
Se mixează cu ajutorul unui blender sau cu un robot de bucătărie până când are o textură spumoasă. Adaugă treptat făina și praful de copt în timp ce amesteci. Când amestecul devine uniform și neted, adaugă fructele confiate, afinele și, la final, untul topit și răcit.
Toarnă aluatul în forma de copt pregătit și întinde-l uniform. Pune la copt la 170 °C timp de aproximativ 40 de minute.
Verifică prăjitura cu o țepușă de lemn înainte de a o scoate din cuptor. Atunci când este scoasă din aluat, țepușa din lemn trebuie să fie uscată.
După ce s-a copt, se lasă să se răcească în formă câteva minute, apoi se răstoarnă pe un grătar metalic și se lasă să se răcească complet.
Într-o oală, se încălzește smântâna la 60°C, se adaugă în bolul cu ciocolata tocată și se amestecă până când se formează o glazură omogenă.
Alege o tavă de copt și, ideal, o grilă pe care să pui prăjitura și adaugă glazura. Ornează cu fructe, afine și fructe confiate rămase.
Foto: In kitchen with Zuz