Germenii au un gust grozav în salate, în tartine sau pur și simplu consumați ca atare.
Semințe și unelte pentru cultivarea microplantelor
Perlonul este un material excelent, se descompune singur în natură.
Gelul de creștere reține apa și este, de asemenea, potrivit pentru microplante.
Încearcă să cultivi și germeni - cum ar fi populara fasole mung. Cum se procedează?
1. Înmoaie fasolea mung în apă. Cel mai simplu este să o pui într-un borcan și să o acoperi cu apă. Acoperă cu un capac și lasă boabele să se umfle timp de aproximativ 12 ore.
2. A doua zi, scurge toată apă, clătește și acoperă din nou fasolea umezită cu capacul.
3. Schimbă regulat apa și clătește fasolea pentru a preveni putrezirea acesteia.
4. Din a treia zi poți deja să folosești germenii.
1. Microplantele sunt excelente în aproape orice combinație, cum ar fi să le presari peste pâine cu brânză de vaci.
2. Adăugă microplante în salata ta preferată.
3. De asemenea, sunt excelente și alături de carne prăjită, brânzeturi sau creme tartinabile.
Folosește diverse semințe pe care le ai deja în bucătărie pentru germinare.