Descoperă paturile Bonami Selection | Alege-ți patul! →
Până la -13% la produsele Wenko | Economisește azi →
40 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Tartă rapidă cu mere, scorțișoară și nuci

Cea mai dulce amintire din copilărie este mirosul merelor coapte cu scorțișoară. Combinația de mere, scorțișoară și nuci este clasică, dar nu trebuie să fie folosită doar în ștrudelul cu mere. Cu siguranță te vei îndrăgosti de această prăjitură rapidă de toamnă.

De ce vei avea nevoie?

  • 70 g de unt la temperatura camerei,
  • 70 g de zahăr pudră
  • 1 ou, de asemenea la temperatura camerei,
  • 250 g mere (decojite și tăiate în bucăți),
  • 130 g făină albă
  • 1 linguriță de praf de copt,
  • 1/2 linguriță de scorțișoară,
  • 1/4 linguriță de sare,
  • 60 ml de lapte integral,
  • câteva picături de extract de vanilie,
  • 50 g de nuci tocate mărunt,
  • 2 linguri de zahăr tos
  • Pentru ornare și servire

  • 100 g smântână,
  • 1/4 linguriță de scorțișoară,
  • 1 lingură de zahăr
  • Nu uita că vei mai avea nevoie și de un pic de unt și făină pentru a unge și a tapeta forma de copt.

    Cum se prepară tarta cu mere?

    1. Preîncălzește cuptorul la 180° C. Pregătește o formă de copt rotundă și tapeteaz-o cu unt, făină sau cu hârtie de copt.
    2. Într-un bol, amestecă bine untul și zahărul cel puțin trei minute până când are o textură spumoasă. Pentru mine a fost mai ușor folosind zahăr pudră deoarece se bate mai bine cu untul. Apoi adaugă oul și mixează până când oul este perfect încorporat.
    3. Taie merele. Pune jumătate din mere deoparte (tăiate în felii subțiri) și rade pe o răzătoare grosieră restul merelor.
    4. Cerne făina, praful de copt, scorțișoara și sarea într-un alt bol. Amestecă totul bine.
    5. Poți începe să adaugi alternativ ingredientele uscate și laptele peste untul bătut cu zahărul și oul. În cele din urmă, folosind o spatulă, încorporează vanilia și merele rase.
    6. Toarnă aluatul în forma de copt. Acoperă-l apoi cu feliile subțiri de mere și nucile tocate, stropește cu sirop de arțar și presară zahărul tos.
    7. Coace la cuptor timp de 30 - 40 de minute până când aluatul de pe margine devine auriu. Verifică cu o țepușă pentru a te asigura că tarta este bine coaptă.
    8. Opțional, poți adăuga înainte de servire smântână, scorțișoară și zahăr.
    Tarta crocantă cu mere va face bucataria ta să miroasă a scortișoară. Poftă bună!

    Tarta crocantă cu mere va face bucataria ta să miroasă a scortișoară. Poftă bună!

    Întrebări frecvente

    Ce fructe pot fi folosite în loc de mere?

    Încearcă pere, prune sau alte fructe cu sâmburi. Prunele și semințele de mac sunt o combinație excelentă.

    Care este temperatura optimă pentru coptul tartelor?

    Temperatura optimă pentru coptul tartelor dulci este de obicei între 160 °C și 180 °C. Această temperatură este ideală pentru a te asigura că aluatul este fraged și că umplutura este coaptă bine. Este însă important să respecți instrucțiunile din rețetă.

    Cum îmi dau seama dacă tarta este bine coaptă?

    Tarta este coaptă atunci când are o crustă aurie. Poți încerca testul scobitorii - dacă scoți scobitoarea uscată, tarta este gata.