Privește în jurul tău! Cât plastic de unică folosință și cât de multe lucruri inutile îți aglomerează casa? Dacă nu îți place priveliștea, trecerea la o locuință cu zero deșeuri este o soluție excelentă și surprinzător de ușoară.
Principiul Zero Waste te ajută să reduci deșeurile, să economisești bani și să trăiești în armonie cu natura. Fie că începi cu pași mici, fie că vrei să-ți transformi radical întreaga gospodărie, avem câteva sfaturi practice pentru zero deșeuri.
Zero deșeuri -Descoperă sfaturi pentru a-ți face viața mai plăcută și sustenabilă.
Reciclarea este un pas important pentru „zero deșeuri”.
Pentru început, sortează gunoiul
Bucătăria este adesea cea mai mare sursă de deșeuri, dar cu câteva schimbări simple poate deveni un loc lipsit de plastic și ambalaje inutile.
În baie se găsec o mulțime de produse de unică folosință - de la periuțe de dinți din plastic la recipientele pentru produsele cosmetice sau de îngrijire și igienă. Cum poți schimba acest lucru?
Produsele de curățat nu sunt doar scumpe, ci și adesea pline de substanțe chimice agresive care pot provoca alergii. De aceea poți să te orientezi către opțiuni naturale.
Reducerea cantității de gunoi produse este un pas spre Zero Waste
Alegerea unui detergent universal în locul diferitelor produse de curățat.
Industria modei este unul dintre cei mai mari poluatori din lume. Cum poți face o diferență fără să-ți compromiți stilul și eleganța?
Călătoriile sunt adesea generatoare de deșeuri, dar această problemă poate fi rezolvată cu ușurință.
Să trăim împreună, nu unul lângă altul! Zero Waste încurajează relațiile sociale și cooperarea pentru a proteja natura împreună.
Zero waste în dressing? Garderoba include doar câteva piese atent selectate și de calitate!
Adoptă Zero Waste în bucătărie! Aceasta este adesea cea mai mare sursă de deșeuri.
Poți face compost pentru plante din resturi vegetale și alimentare.
Dacă vrei o gospodărie Zero Waste, aceste cărți nu ar trebui să-ți lipsească din bibliotecă:
În România se înmulțesc pe zi ce trece magazinele din care poți cumpăra produse neambalate. Chiar și în supermarket poți alege produse vrac. Noi am găsit aici o listă de magazine zero-waste pusă la dispoziție de eeco.ro
Sfaturi practice zero-waste: